روکش سیم و کابل

فراهم نمودن ایمنی ساختمان‌ها در برابر آتش و رعایت اصول فنی در طراحی شبکه‌های برق‌ رسانی بدون توجه به نوع و جنس کابل‌های به‌ کار رفته در تجهیزات و تأسیسات بناها غیر ممکن است. طراحی کابل‌هایی با روکش مقاوم در برابر حریق و کاهش مخاطرات بدین طریق، مهم‌ترین رویکردی است که به‌ منظور اجرای قوانین و مقررات ایمنی ساختمان‌ها در جهت برقراری امنیت، بخش‌های مختلف بنا الزامی است.

 

روکش سیم و کابل

 

برای تهیه انواع روکش سیم و کابل از مواد اولیه متفاوتی استفاده می‌کنند تا به این ابزارها خصوصیات و مؤلفه‌های متفاوتی را برحسب نیاز ببخشند. رایج‌ ترین و نام‌ آشناترین این متریال‌ها PVC با خواص معجزه‌ آسای خود است. البته روکش PE نیز در بسیاری موارد به‌ عنوان یک ماده اولیه قدرتمند شناخته می‌شود. بعد از آن XLPE و همچنین ترکیبات ضد شعله عاری از هالوژن با نام مخفف HFFR قرار می‌گیرند که به‌ طور گسترده در ساخت انواع روکش کابل مورد توجه هستند.

مواد اولیه روکش کابل

امروزه پلیمرها یکی از اجزای مهم در صنایع برق و الکترونیک بوده و در ساخت روکش‌های عایق به‌ عنوان مواد اولیه روکش کابل و یکی از اجزای اساسی در شبکه‌های برق‌رسانی شناخته می‌شوند و از لاستیک‌های طبیعی آغاز و تا نمونه‌های پیشرفته‌ تر چون PE، XLPE، PVC و… ادامه می‌یابند.

در حال حاضر این مواد به‌ عنوان مهم‌ترین عناصر در کابل‌ها به‌ منظور حفاظت فیزیکی و شیمیایی و جلوگیری از ایجاد اتصال کوتاه مورد استفاده هستند. PE یکی از رایج‌ ترین اشکال پلاستیک و یک ترکیب پلی‌اتیلن دارای زنجیره‌های بلند هیدروکربنی است که به آن کشش و مقاومت خاص بخشیده، اما کاربرد آن در مواجه با حرارت محدود است. ولی XLPE با قدرت بیشتر خواص پایه PE را در مقابل حرارت ارتقاء داده و با منع تحریک‌های حرارتی مولکول‌های هم‌ جوار حرارت، به ارتقا پایداری کابل‌های ساخته‌ شده از این عنصر کمک می‌کند.

در همین راستا قیمت مناسب و امکان بازیافت PVC سبب شده آن نیز در فهرست انواع روکش سیم و کابل قرار گیرد، اما غیر استفاده بودن آن در عملیات کابل‌ کشی با دمای صفر و زیر صفر یک نکته منفی برای آن به شمار می‌رود. مواد ضد حریق هالوژن نیز در صنعت کابل ایران جایگاه به‌ خصوص دارند و مقاومت در برابر آتش، انتشار دود، عدم گسترش شعله و… سبب مرغوبیت آن‌ها شده است.

روکش سیم برق نسوز

روکش سیم نسوز اغلب از جنس‌های سیلیکون، پی‌وی‌سی انتخاب می‌شود تا تحمل حرارتی بالایی بیابد و در برابر شوک حرارتی مقاوم باشد. بدین ترتیب می‌توان از این ابزارها که با انواع روکش سیم و کابل مقاوم‌ سازی شده‌اند، در تجهیزاتی که دائماً ناچارند با گرما یا تغییر ولتاژ باید مقابله نمایند، استفاده نمود. کوره‌های ذوب فلزات، هیترهای الکتریکی، تجهیزات گرمایشی، صنایع ساخت لوازم‌خانگی و… عرصه‌هایی هستند که انواع سیم نسوز استاندارد می‌توانند، در آنجا حضور به هم رسانند.

از انواع سیم نسوز می‌توان به سیم نسوز با پوشش PVC اشاره نمود که تا دمای 180 درجه سانتی‌گراد را تحمل نبوده اما با بالاتر رفتن دما از این حد، در آستانه شعله‌ور شدن قرار می‌گیرد. بعد از آن سیم نسوز سیلیکونی با مقاومتی حدود 250 درجه سانتی‌گراد تا مدت‌زمان کوتاه و 200 درجه سانتی‌گراد تا مدت‌ زمان طولانی مقاومتی حیرت‌آور را به نمایش می‌گذارد.

در بسیاری مواقع نیز به‌ منظور ارتقاء کیفی سیم و کابل‌ نسوز از دو روکش اولیه و ثانویه به‌ منظور مقاوم‌ سازی آن‌ها استفاده می‌کنند. روکش ابتدایی اغلب از سیلیکون و روکش نهایی از جنس فایبر گلاس بوده که در رنگ‌های متنوع تولید می‌شود. توان حرارتی بالا، انسجام و پایداری مولکولی سیلیکون در کنار رشته‌های به هم تنیده فایبرگلاس توانسته، مقاومت کابل‌های نسوز را تا 750 درجه سانتی‌گراد ارتقا دهد.

مهم‌ترین مشخصه این کابل‌ها هم‌ جواری همیشگی‌شان در محیط‌هایی با دمای بالا و به‌ صورت کارکردی دائمی چون سیم ترموکوبل، تابلوهای حرارت و… است.

ویژگی‌ کابل روکش نسوز سیلیکونی

این کابل از چند رشته سیم با پوشش سیلیکون تشکیل شده است. جنس این پوشش از سیلیکون رابر (HTV) است و در ساخت آن از پلیمرهای الاستومر و عناصر سیلیسیم و اکسیژن استفاده می‌شود. در صنعت سیم و کابل نسوز همواره تلاش بر این بوده از موادی استفاده شود که مقاومت بالایی در طیف های دمایی متغیر داشته باشند.

سیلیکون رابر مقاومت چشمگیری در برابر تغییرات دما دارد و در محدوده 60- تا 200+ درجه سانتی گراد، بدون واکنش پذیری از محیط، عملکرد مناسبی از خود نشان می دهد. انواع مختلف سیم و کابل روکش سیلیکونی مقاومت بالایی در برابر حرارت، نور شدید و هوازدگی دارند. همچنین انعطاف پذیری، قابلیت شکل گیری در ابعاد مختلف، مقاومت شیمیایی بالا، پایداری مکانیکی و الکتریکی از دیگر ویژگی‌های کابل‌های سیلیکونی به شمار می آیند.

مشخصات کابل روکش سیلیکونی

کابل سیلیکونی از یک هادی و عایق سیلیکونی تشکیل شده است. در ساختار هادی از مس قلع اندود در مقاطع مختلف و در تولید عایق سیلیکونی از رنگ بندی های متفاوت استفاده می شود. انواع مختلف سیم و کابل روکش سیلیکونی در محدوده 300 تا 500 ولت عملکردی عالی دارند.

همچنین در تولید سیم و کابل سیلیکونی، تست مقاومت الکتریکی هادی، تست انتشار شعله و گازهای اسیدی، تست چگالی دود، سنتر بودن هادی، پایداری عایق در برابر دما، کشش، خوردگی و ضربه انجام می شود. کابل های سیلیکونی در برابر رطوبت، مواد مضر، اسیدها و روغن ها عایق هستند. انعطاف پذیری بالا در این کابل ها به شکل دهی در مدارهای مختلف و حفظ پایداری جریان الکتریکی کمک می کند. یکی از مهم ترین ویژگی‌های کابل های سیلیکونی انعطاف پذیری مناسب است.

مزایای استفاده از کابل‌ روکش سیلیکونی

کابل نسوز سیلیکونی یکی از کابل های عایق بندی محبوب و پر استفاده به شمار می آید. کابل و سیم نسوز سیلیکونی به دلیل کارایی بالا در طیف گسترده ای از صنایع به کار برده می‌شوند. از مهم ترین دلایل استفاده از این نوع سیم و کابل می توان به این موارد اشاره کرد:

مقاومت حرارتی
مهم ترین ویژگی و وجه تمایز این نوع کابل ها در مقاومت آن ها نسبت به تغییرات دما است. این کابل ها در دماهای بالا و همچنین در دماهای بسیار پایین مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.

انعطاف پذیری بالا
سیلیکون، پلیمری با انعطاف پذیری بالا است و به دلیل برخورداری از این خاصیت در مکان های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد. انعطاف پذیری و قدرت کشسانی بالا موجب به کار گیری کابل های سیلیکونی در دماهای بالا و شرایط آب و هوایی متنوع شده است.

عایق شیمیایی
سیم و کابل روکش سیلیکونی، دارای یک پوشش محافظ است که آن را در برابر مواد شیمیایی مختلف و آسیب رسان ایمن می کند. در تولید این کابل ها مواد شیمیایی سمی و مضر استفاده نشده است. همچنین به دلیل مقاومت بالا در برابر اشعه های فرابنفش، گاما و مادون قرمز و نیز به دلیل ویژگی ضد قارچ و باکتری در بخش های مختلفی از صنایع غذایی و پزشکی به کار برده می شود.

مقاومت در برابر شعله
سیم و کابل سیلیکونی در برابر آتش، گرما و شوک حرارتی بسیار مقاوم است. در صورت بروز آتش سوزی برخلاف کابل های دیگر ذوب نمی شوند و در برابر شعله مقاومت می کنند. این ویژگی سبب می شود که در زمان آتش سوزی، فرصت کافی برای خاموش کردن آتش فراهم شود. استفاده از این نوع کابل آسیب های ناشی از آتش سوزی را به حداقل می رساند.

مقاومت در برابر فشار
سیم و کابل سیلیکونی با قرار گرفتن در معرض فشار (حتی در بلند مدت)، شکل اصلی خود را حفظ می کند. این کابل ها به دلیل مقاومت در برابر فشار، تغییرات دما و تابش نور خورشید یک گزینه مناسب برای استفاده در فضای باز محسوب می شوند.

کابل های سیلیکونی از ویژگی‌های الکتریکی عالی برخوردار هستند و در سیم کشی تجهیزات الکتریکی مختلف کاربرد دارند.

انواع کابل نسوز سیلیکونی

کابل نسوز سیلیکونی با توجه به پارامترهای مختلف دسته بندی می شود و اشکال و کارایی های متفاوتی دارد. انواع متنوعی از سیم و کابل سیلیکونی از نظر کیفیت ساخت، اندازه و نوع عایق وجود دارد. از انواع مختلف این کابل ها می توان کابل کنترل و فرمان، کابل‌ سیلیکونی (بافت ابریشم و بافت استیل)، سیم و کابل جرقه زن، کابل اعلام حریق، کابل کنترل، کابل فویل و شیلد سیلیکونی، سیم نسوز دو روکش بافت، کابل ابزار دقیق، کابل فشار قوی و کابل قدرت را نام برد.

هر یک از این کابل ها کاربرد و مشخصه های خاصی دارند. از مهم ترین ویژگی های این کابل ها می توان به امنیت بالا، پیاده سازی راحت روی مدار و وزن سبک آن ها اشاره کرد. تنوع در تولید کابل نسوز سیلیکونی بسیار گسترده است و هر نوع کابل بر اساس نوع کارایی در فعالیت ها و پروژه ها به کار برده می شود.

کابل جرقه زن

کابل جرقه زن یکی از بهترین و رایج ترین انواع کابل مقاوم به حریق است و پایداری حرارتی و شیمیایی بالا و انعطاف پذیری مناسبی دارد. کابل جرقه زن سیلیکونی در رده بالاترین ولتاژها قرار دارد و ولتاژ جرقه در این نوع کابل اغلب بالای 36000 ولت است. این نوع کابل ها در نیروگاه ها، صنایع هوایی و ریلی، تولید آهن و فولاد، خودروسازی و مدارهایی که در دمای بالا استفاده می شوند، کاربرد دارد.

کابل قدرت نسوز

کابل قدرت یکی دیگر از انواع کابل نسوز سیلیکونی به شمار می آید و دارای مقاومت مکانیکی بالا و انعطاف پذیری در محدوده دمایی ۶۰- تا ۲۰۰+ درجه سانتی گراد است. از مهم ترین ویژگی های کابل های قدرت سیلیکونی می توان به مهار میدان الکتریکی در ولتاژ بالا، عاری بودن از گازهای اسیدی و مقاومت بالا در شرایط جوی نامساعد اشاره کرد. عدم انتشار شعله و گازهای سمی در هنگام بروز آتش سوزی از دیگر ویژگی های این نوع کابل نسوز سیلیکونی محسوب می شوند.

کابل سیلیکونی قدرت در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، پالایشگاه ها، کشتی سازی، هوا و فضا، سیستم اعلام و اطفای حریق، موتورها و تابلو برق های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

سیم نسوز دو روکش بافت سیلیکونی

کابل و سیم نسوز سیلیکونی دو روکش به دلیل عایق بندی خوب، مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش، حرارت و اشعه های مضر دارد. این نوع کابل نسوز سیلیکونی حرارت تا دمای 300+ درجه سانتی گراد را تحمل می کند و در کوره ها و محیط های با حرارت بالا به کار برده می شود. سیم های دو روکش دارای عایق سیلیکونی و لایه محافظ هستند و در زمان آتش سوزی به عنوان یک مانع در برابر حرارت عمل می کنند و در مواقع آتش سوزی، دود بسیار کمی تولید می کنند.

این نوع کابل به دلیل انعطاف پذیری بالا و دارا بودن خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی استفاده گسترده ای در صنایع دارد.

کابل اعلام حریق

کابل اعلام حریق یکی از انواع پرکاربرد کابل نسوز سیلیکونی است. کابل های اعلام حریق نسوز در برابر حرارت بسیار مقاوم هستند و در مقایسه با سایر کابل ها تحمل بیشتری در مقابل آتش و دمای بالا دارند و به همین منظور در سیستم های اطفای حریق مورد استفاده قرار می گیرند. انعطاف پذیری، قابلیت شکل گیری در مدارهای مختلف و عملکرد بالا از مهم ترین مشخصه های این نوع کابل به شمار می آیند.

کابل کنترل (کابل فرمان)

کابل کنترل یکی دیگر از انواع کابل نسوز سیلیکونی است که امروزه استفاده و کاربرد زیادی دارد. کابل کنترل که به نام کابل فرمان هم شناخته می شود، برای انتقال سیگنال های مختلف با ولتاژ پایین مورد استفاده قرار می گیرد. قسمت مرکزی این نوع کابل از مس نرم و افشان و قسمت عایق از سیلیکون رابر ساخته می شود. کابل های کنترل در سایز و رنگ بندی مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند.

رنگ بندی این نوع کابل نسوز سیلیکونی بر اساس نوع عایق بندی و تعداد رشته طراحی شده و هر رنگ معرف نوع خاصی از کابل است. قدرت تحمل حرارت در کابل های کنترل بر اساس ساختار و مدل متفاوت است و در محدوده 50- تا 200+ درجه سانتی گراد متغیر است.

کابل فشار قوی

کابل فشار قوی در دسته کابل نسوز سیلیکونی با انعطاف پذیری بالا قرار دارد. هدف از طراحی این نوع کابل، به حداکثر رساندن دریافت ولتاژ بالا است. کابل های فشار قوی سیلیکونی توانایی انتقال جریان الکتریکی تا 50 کیلو ولت را دارند. این نوع کابل نسوز سیلیکونی به دلیل عایق بندی خوب و انعطاف پذیری بالا در سیستم های شبکه توزیع به ویژه توزیع هوایی (تجهیزات راداری، احتراق موشک و هواپیما) مورد استفاده قرار می گیرد.

از مهم ترین ویژگی های کابل های فشار قوی سیلیکونی می توان به افزایش بهره وری انتقال الکتریسیته، ایمن سازی، کاهش یا خنثی سازی تداخل الکترومغناطیسی اشاره کرد.

کابل ابزار دقیق

کابل ابزار دقیق یکی دیگر از انواع کابل نسوز سیلیکونی به شمار می آیند و به منظور کنترل و حفاظت سیگنال ها، انتقال اطلاعات و پردازش داده ها طراحی شده است. کابل های ابزار دقیق در سیستم های کنترلی که باید در برابر نویز و تداخلات الکترومغناطیسی مقاوم باشند، به کار برده می شوند. این نوع کابل نسوز سیلیکونی جهت کنترل و افزایش دقت عملکرد سیستم مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل‌های ابزار دقیق در انواع مختلف افشان، نیمه افشان، شیلد دار، آرموردار، اسکرین دار و مفتول در دسترس هستند. این کابل ها در محیط هایی که حفاظت از تداخل الکتریکی بسیار اهمیت دارد، به کار برده می شوند. از مهم ترین ویژگی های این نوع کابل می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • قدرت تحمل در برابر تغییرات دما
  • مقاومت بالا در برابر شرایط جوی خشک، مرطوب و اشعه های مضر
  • فاقد گازهای اسیدی
  • پایداری مکانیکی بالا
  • انعطاف پذیری و شکل گیری
  • قابلیت استفاده در آب
  • کابل های ابزار دقیق در صنایع پتروشیمی، نفت، هوا و فضا، پالایشگاه ها، کانال کشی‌ها و تابلو برق‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استانداردهای سیم و کابل سیلیکونی

در تولید کابل و سیم نسوز سیلیکونی معیارها و استانداردهای ملی ISIRI و استاندارد بین المللی IEC در نظر گرفته شده است. از آن جایی که سیم ها و کابل های سیلیکونی به هدف مقاومت در برابر گرما و سرمای شدید و نیز ویژگی کم دود و بدون هالوژن طراحی می شوند، لازم است بر طبق استانداردها تست های ویژه ای در فرآیند تولید آن ها انجام شود. در واقع، استانداردها بیانگر ویژگی هایی نظیر درصد خلوص سیلیکون و مس هادی، میزان مقاومت حرارتی و کششی است.

این استانداردها عبارتند از:

  • استاندارد IEC 60754-2: تست هالوژن فری (Halogen free)
  • استاندارد ISIRI 3081: تست انتشار شعله (Flame retardant)
  • استانداردهای ISIRI 3084 و ISIRI 1926-2: تست مقاومت اهمی رسانا
  • استانداردهای ISIRI 1926-1 و ISIRI 1926-2: تست کهنگی و (HV-TEST)
  • استاندارد IEC 60331-11: تست مقاومت در برابر آتش (Fire resistance)
  • استاندارد IEC 60332-1-2: تست اشتعال پذیری
  • استانداردهای IEC 61034-1، IEC 61034-2 و IEC 60754-2: تست چگالی دود و اسیدی بودن گاز (Low smoke)
  • استاندارد IEC 60228: تست هادی مسی
  • Quality Management Systems: ISO 9001-2008

هر یک از استانداردهای ذکر شده برای یک ویژگی خاص تعریف شده‌اند و ضروری است که در فرآیند تولید به آن‌ها توجه شود. شعاع رشته سیم های درون کابل بر اساس استاندارد AWG اندازه گیری می شود و هر چه عدد AWG بزرگ تر باشد، قطر سیم کمتر می‌شود. سیم و کابل نسوز سیلیکونی به منظور حفظ عملکرد طبیعی تجهیزات و سیستم ها در محیط های حساس کاربرد دارد. این کابل‌ها در هر مکانی که احتمال وقوع حوادث غیر مترقبه در آن وجود دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع مختلف روکش سیم برق نسوز سیلیکونی در صنایع فولادسازی، کشتی سازی، خودروسازی، صنعت پتروشیمی، پروژه های نیروگاه ها و پالایشگاه ها به کار برده می شود. صنعت هوایی و هواپیماسازی، صنعت ریلی و واگن سازی، ساخت خطوط راه آهن و مترو از دیگر مراکزی هستند که کابل‌های سیلیکونی در آن‌ها کاربرد فراوانی دارد.

همچنین این کابل‌ها در کوره‌های ذوب فلزات، کارخانه‌های ریخته گری، تولید تجهیزات گرمایشی، موتورها، توربین‌ها، ژنراتورها و ترانسفورماتورها مورد استفاده قرار می‌گیرند. کابل و سیم نسوز سیلیکونی در صنایع نظامی، غذایی، پزشکی، آزمایشگاهی و دارویی نیز کاربرد دارد. سیستم های اعلام و اطفای حریق، سیستم‌های برق رسانی اضطراری و مراکز آموزشی، درمانی و مراکز با حساسیت بالا از این نوع کابل‌ها استفاده می‌کنند.

کابل‌های سیلیکونی کاربرد فراوانی در صنایع هوایی، ریلی، نظامی، ژنراتورها و توربین‌ها دارند.

مزایای عایق و روکش PVC

روکش PVC عنصر ثابت در ساخت انواع روکش سیم و کابل به جهت عایق خوب جریان الکتریسیته می‌باشد. در تهیه انواع کابل افشان سبک، کابل افشان معمولی، کابل برق مفتولی و… استفاده می‌شود. پی‌وی‌سی به‌ واقع از پلیمرزاسیون تک پار و ینیل کلراید ساخته‌ شده، از این‌ رو آستانه تحمل بالایی در برابر حرارت دارد.

در ادامه به شرح هر یک از مزایای عایق و روکش PVC می‌پردازیم.

قیمت مناسب:
قیمت مناسب PVC سبب شده از آن در ساخت روکش کابل برق زمینی افشان، کابل قدرت، کابل زره دار و… استفاده شود و بدین ترتیب در مساحت‌های بالا و پروژه‌های سنگین ساختمانی، هزینه‌ای گزافی را به مجریان طرح تحمیل نسازد.

استقامت عایقی مطلوب:
زمانی که در ساخت روکش کابل‌ مانند کابل قدرت کنسانتریک، کابل فشار متوسط زمینی، کابل کنترل افشان و… از PVC بهره می‌برند، به‌ یقین این عنصر دارای مقاومت عایقی بالایی است که از افراد و تجهیزات در برابر جریان عبوری، محافظت می‌نماید و هرگز اجازه ایجاد اتصال کوتاه در محیط یا برق‌گرفتگی را نمی‌دهد.

فرآیند تولید آسان:
تهیه پلیمر PVC به‌ مراتب دیگر مواد اولیه به‌ کار رفته در انواع روکش سیم و کابل، پروسه ساخت راحت‌ تری را به مجریان تحمیل می‌کند، از این‌ جهت بر دیگر روکش‌ها ارجحیت دارد و صنعتگران نیز به تولید آن‌ رغبت بیشتری نشان می‌دهند.

انعطاف‌پذیری بالا:
در مکان‌هایی که کابل‌کشی نیاز به طی مصافت‌هایی پیچیده‌تر دارد و انعطاف کابل در این محیط حرف اول را می‌زند، از عناصر پویایی PVC کمک می‌گیرند و با حفظ و پایداری جریان، آن‌ها را از خم و قوس کار به‌ راحتی عبور می‌دهند.

قابلیت بازیافت:
مقوله حفاظت و حراست از محیط‌ زیست موضوعی است که PVC ها به‌ خوبی بدان پایبند هستند و با امکان بازیافتی که ارائه می‌دهند، به‌ راحتی در ساخت انواع کابل مانند کابل شبکه، کابل آنتن، کابل ابزار دقیق، کابل فرمان شیلد دار و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نتیجه گیری
مبحث انواع روکش سیم و کابل به دلیل اینکه رابطه‌ای بسیار تنگاتنگ با افزایش ایمنی محیط و امنیت جانی کارکنان حاضر در صنایع، کارخانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی و اداری دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است و به‌ واقع جزء یکی از اقدامات پیشگیرانه به‌ منظور حراست از تأسیسات تجهیزات نیز به شمار می‌رود. تولید کنندگان داخلی مانند شرکت راهدار صنعت کیهان همیشه کوشیده‌اند تا جدیدترین دستاوردها و به‌ روزترین فناوری‌ها را در ساخت این روکش‌ها استفاده کنند.

انواع روکش مقاوم کابل‌های موجود در صحنه‌های مختلف امروزی، مدیون تلاش‌های شبانه‌ روزی صنعتگران این عرصه است که توانسته‌اند، انواع آلاینده‌های خطرناک، اشتعال‌زا، سمی و انفجاری را از بستر مواد اولیه سازنده روکش‌ها دور سازند و تأسیسات برقی و مکانیکی، شبکه‌های انتقال انرژی و برق و… را که احتمال اشتعال در آن‌ها بالا است، امن و بی‌خطر سازند.

سخن پایانی
سیم و کابل نسوز سیلیکونی یکی از پرمصرف ترین انواع سیم و کابل محسوب می شود. کابل‌های سیلیکونی مانند برند سیل کیبل و سیل فایر مقاومت حرارتی و فشاری بالایی دارند؛ همچنین در برابر ولتاژهای بالا به خوبی مقاومت می‌کنند. این سیم‌ها قادر به تحمل شرایط جوی مختلفی نظیر خشکی هوا و یا رطوبت بالا هستند و به همین دلیل در تجهیزات ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در ساختار کابل‌های سیلیکونی مواد شیمیایی و گازهای سمی وجود ندارد. این کابل‌ها در برابر آتش سوزی و حرارت بالا بسیار مقاوم هستند، و در مواقع بروز آتش سوزی، دود بسیار کمی منتشر می کنند. انواع مختلف این کابل‌ها، کارایی و قابلیت خاص خود را دارند و یکی از اجزای مهم در سیم کشی مراکز حساس به شمار می‌آیند.

لینک کوتاه: https://rsk-co.com/?p=913

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.