معرفی کابل آنتن

کابل آنتن نوعی از کابل کواکسیال محسوب می شود. این کابل در لیست کابل‌های انتقال سیگنال قرار گرفته است. در واقع برای اتصال آنتن به دستگاه تلفن، تلویزیون و روتر و مودم از همین کابل ها استفاده می شود. کابل آنتن به صورت چند رشته ای طراحی شده است. هادی کابل‌های آنتن از جنس مس بوده و معمولاً در داخل یک پوشش نازک آلومینیومی قرار گرفته اند.

 

کابل آنتن چیست؟

 

یکی از ویژگی‌های جالبی که می توان برای کابل‌های آنتن در نظر گرفت این است که در زمان گیرندگی، نویزها نمی‌توانند در طول خط انتقال به آن وارد شوند و همینطور در زمان فرستندگی نیز تابشی در طول کابل دیده نمی‌شود. در واقع محافظت به صورت کامل از موج انتقالی صورت می گیرد.

انواع کابل آنتن

کابل آنتن شامل یک رسانای داخلی هستند که سبب می شود به واسطه یک عایق انعطاف پذیر محاصره شود. مدل‌های مختلفی از این کابل‌ها وجود دارد که در زیر به برخی از انواع آن اشاره می‌کنیم:

RG6: برای تلویزیون و ماهواره استفاده می‌شود.
RG11: در فاصله‌های طولانی و همینطور ساختمان‌هایی که ارتفاع بالاتری دارند کاربرد مناسبی دارد.
RG59: معمولاً گزینه مناسبی برای دوربین مدار بسته است.
RG60: برای تلویزیون‌هایی که کیفیت تصویر بالایی دارند استفاده می‌شود.

به طور کلی کابل‌های کواکسیال به دو گروه تقسیم می‌شوند. دسته اول بسیار منعطف هستند و نرم طراحی شده است و برای شبکه ها استفاده می شوند. دسته دوم قطر نسبتاً بیشتری دارد و در معماری شبکه استفاده می شود. هسته مسی در این مدل از کابل ها ضخیم تر است.

مطلب پیشنهادی: کابل سیلیکونی چیست و چه کاربردی در صنعت دارد؟

کاربرد کابل آنتن

از کابل آنتن برای اتصالات تلویزیونی کابلی استفاده می شود و در ساختمان های مسکونی و تجاری قدیمی نیز نصب می شود. از این کابل ها برای انتقال برق و تصویر دوربین های امنیتی نیز استفاده می شود و به طور کلی برای سیگنال های ماهواره ای هم مناسب هستند.عایق بندی دی الکتریک برای این کابل ها ضخیم تر است و به طور کلی شیلدینگ متفاوتی دارد.

تفاوت کابل دوربین و آنتن

اگر بخواهیم تفاوت بین کابل دوربین و آنتن را بررسی کنیم می بایست دو کابل RG6 و RG59 را در نظر بگیریم. کابل RG6 معمولاً سنگین تر بوده و عایق بندی و شیلدینگ مناسبی برای آن اجرا شده است و برای پهنای باند بالا اجرا می شود و همینطور در فرکانس های بالا مثلا تلویزیون های ماهواره ای استفاده می شوند.

به طور کلی RG6 بهترین انتخاب برای شما محسوب می شود و کیفیت خاص خود را دارد. دسته دوم کابل RG59 است که نسبتاً باریک تر بوده و برای پهنای باند پایین و فرکانس های پایین تر مثل تصاویر آنالوگ و نصب دوربین مداربسته استفاده می‌شود. برای دوربین مداربسته نیاز به RG6 نخواهید داشت البته این موضوع بستگی به خودتان دارد.

مطلب پیشنهادی: آشنایی با کابل اعلام حریق شیلددار

امپدانس کابل کواکسیال چیست؟

امپدانس کابل کواکسیال در واقع مربوط به میزان مقاومتاین کابل است. در واقع وقتی که یک کابل کواکسیال زمانی که یک جریان سیگنالی از آن عبور می کند درگیر یک اختلاف پتانسیلی می شود و در نهایت میزان مقاومت آن در برابر جریان الکتریکی امپدانس کابل کواکسیال نامیده می شود.

امپدانس کابل کواکسیال به همان مقاومت کابل در برابر اختلاف پتانسیل وارد به کابل اشاره می کند و البته که وضعیت امپدانس کابل کواکسیال برای همه کابل ها یکسان نخواهد بود. کابل ها به طور کلی بر اساس میزان امپدانس و قطر رسانا تقسیم بندی می شوند و این موضوع در نهایت روی کیفیت کابل تاثیر زیادی می گذارد.

نحوه تست کابل آنتن

برای کابل کشی آنتن تلویزیون نیاز است یک سری نکات را رعایت کنید. اولین موضوع که می بایست به آن پرداخته شود این است که مسیر انتقال سیم آنتن می بایست کوتاه باشد. در واقع شیلدها به عنوان محافظ در کابل ها اجرا می شوند و در نهایت مقداری از سیگنال ها در طول مسیر هدر می رود پس چه خوب است که در زمان نصب و کابل کشی، مسیر کوتاه تر باشد.

نکته دیگری که باید بررسی کنید اینکه کابل آنتن می بایست یک تکه انتخاب شود چون چند تکه بودن و در نهایت وضوح تصویر را کمتر کرده و سبب کاهش کیفیت می شود. اگر به هر دلیل مسیر مورد نظر طولانی بود و یا بیش از 20 متر در نظر گرفته شده بود می بایست از کابل 4.5c استفاده کرد و در صورتی که مسیر کوتاه بود کابل های 2.5 c گزینه های بهترین هستند.

بهتر است این قانون را به درستی رعایت کنید چون در صورت عدم رعایت با کاهش سیگنال روبرو می شوید. برای اینکه دو سیم آنتن به هم وصل شوند نیاز به فیش کوبر است که مانع از افت شدید انتقال سیگنال می شود. برای انشعاب گرفتن از کابل آنتن نیاز به ابزاری است که اسپلیتر نامیه می شود و به طور کلی اسپلیتر ها نوعی تقسیم کننده هستند.

در واقع شما با یک ورودی کابل می توانید هشت خروجی داشته باشید و این موضوع به دستگاه تقویت کننده سیگنال نیز مربوط می شود و در سیستم های آنتن مرکزی استفاده خواهد شد. کابل آنتن می بایست مسیر جداگانه ای داشته باشد.

مطلب پیشنهادی: آشنایی با کابل SilCable شرکت راهدار صنعت کیهان

کابل کواکسیال ترکیبی

به طور کلی کابل‌های کواکسیال غیر از اینکه در سیستم انتقال اطلاعات دستگاه های صوتی استفاده شوند برای سیستم های دوربین مدار بسته آنالوگ قدیمی و اچ دی نیز استفاده می شود و کار انتقال تصویر را از دوربین مدار بسته به دستگاه مرکزی در وی آر انجام می دهند.

مواد تشکیل دهنده این کابل ها معمولاً مس و آلومینیوم است و نوع مس از کیفیت بهتری برخوردار است و کمترین افت کیفیت برای آن دیده می شود و در مسافت های طولانی نیز منتقل می شود. در چنین حالی از کابل کواکسیال ترکیبی نیز استفاده می شود که به طور کلی از یک جفت سیم برق برای رفع نیاز الکتریکی دستگاه استفاده می شود و کار انتقال اطلاعات و تامین انرژی نیز به شکل همزمان صورت می گیرد و سبب صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.

بهترین کابل آنتن تلویزیون

کابل های آنتن (Antenna Cable) از بخش های مختلفی تشکیل شده اند و به طور کلی می توانند سیگنال ها را از آنتن به تلویزیون منتقل سازند. البته که در انتخاب بهترین کابل آنتن می بایست به اجزای تشکیل دهنده آن دقت کرد. رسانا یکی از اصلی ترین قسمت هایی است که در ساختار کابل های آنتن دیده می شود.

وظیفه این قسمت هدایت و انتقال سیگنال های ویدیویی است. جنس رسانا معمولاً می بایست مسی باشد تا انعطاف پذیری بالایی برای آن وجود داشته باشد در غیر این صورت نمی توان گفت که محسوب مناسبی است. مورد بعدی عایق دی الکتریک است. این عایق ها از فوم های پلی اتیلن تهیه شده اند و در قالب های لانه زنبوری ساخته می شوند. به طور کلی کابل آنتن دو لایه دی الکتریک دارد.

یعنی لایه های بیرونی و درونی برای آن در نظر گرفته می شود. لایه های داخلی یا درونی به صورت مستقیم روی رسانای مرکزی قرار می گیرند و وظیفه دارند که از خم شدن سیم جلوگیری کنند. لایه های بیرونی از نفوذ رطوبت جلوگیری می کند و سبب می شود که رطوبت به بخش داخل محفظه رسانا ورود نداشته باشد.

این موضوع به طور کلی اهمیت بسیار زیادی داشته و سبب می شود که محافظت خوبی از رسانا در برابر فشارهای بیرونی صورت بگیرد. مورد بعدی که در خرید بهترین کابل آنتن باید به آن دقت کنید نوار پوشش دهنده عایق است. این نوارها برای محکم کاری روی عایق دی الکتریک طراحی شده اند و به طور کلی هم از رسانا و هم کابل در مقابل فرکانس های بالا محافظت خواهند کرد، پس این موضوع نیز در خرید اهمیت بسیار زیادی دارد.

مطلب پیشنهادی: کاربرد کابل نسوز در صنعت و ویژگی‌های کابل نسوز

زره بافته شده همان پوشش خارجی است که در فرکانس های پایین تر مورد توجه قرار می گیرد و دومین پوشش خارجی در کابل محسوب می شود. در نهایت نوبت به روکش است. روکش ها بیرونی ترین لایه کابل آنتن هستند و معمولاً موادی که برای روکش ها استفاده می شود باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد که بتواند در برابر فشار و گرما و ضربه و همینطور رطوبت مقاومت خوبی داشته باشد.

پس اگر به دنبال بهترین نوع کابل هستید این موارد را به دقت ارزیابی کنید و سعی کنید گزینه ای را انتخاب کنید که بهترین کیفیت را داشته باشد.

راهنمای خرید کابل

در صورتی که قصد خرید کابل آنتن دارید باید به یک سری نکات دقت داشته باشید. موضوع اول این است که بهتر است شیلد آن از جنس مسی باشد. همینطور رسانای مرکزی آن نیز می بایست از جنس مس خالص تهیه شده باشد. روکش این کابل ها از مواد مرغوبی هستند و به طور کلی می تواند کابل های Rg6 برای فاصله های زیاد استفاده می شوند.

موضوع مهم دیگر اینکه جنس روکش کابل بسیار مهم است و باید از یک مواد درجه یک تهیه شده باشد و این موضوع به دوام بیشتر کابل ها کمک زیادی می کند. اگر از روکش های نامناسبی در کابل ها استفاده شده باشد در نهایت در زمان کوتاهی خاصیت پوشش خود را از دست خواهد داد و به هیچ عنوان گزینه مناسبی محسوب نمی شود پس به این موضوع دقت کنید و سعی کنید محصولی خریداری نمایید که از نظر کیفیت در شرایط خوبی قرار بگیرد.

لینک کوتاه: https://rsk-co.com/?p=1153

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.